Kung Fu Nijmegen
01

TRAININGSTIJDEN

Elke maandag van 19:00 tot 20:30 Elke woensdag van 19:00 tot 20:30

LOCATIE

Thea Beckmanpad 5, Nijmegen (link)

MEER INFO

info@kungfunijmegen.nl
06 539 223 87 (appen mag ook)

Wing Chun seminar

Voor het bereiken van de respectabele leeftijd van 46 jaar kreeg Sifu Chris Daniƫls een seminar Wing Chun aangeboden van zijn leerlingen. Locatie was de officiƫle Nederlandse Wing Chun vereniging van Nederland. Hoofd van deze federatie is Sifu D. Wachtberger, de eerste rijksgediplomeerde Wing Chun leraar van Nederland. Hij is leerling van Sigung Wong Kiu uit Hong Kong wie weer een rechtstreekse leerling is van de legendarische Ip Man. Dat belooft een leerzame dag te worden!

Zondag 5 juli was het zo ver en reisden we met 10 man sterk af naar Den Haag. Na weinig last te hebben ondervonden van de Tour de France die zich van Utrecht richting Rotterdam naar Neeltje Jans verplaatste, was iedereen ruim op tijd voor de start om 14:00. Na binnenkomst en 10 minuten door het gebouw lopen begonnen we ons af te vragen of dit al onderdeel van de training was. De pittige warming up bracht ons al gauw op andere gedachten: de training is begonnen.

Na een rondje voorstellen en een korte inleiding in het Wing Chun bespraken we de verschillende onderdelen waar we deze dag van wilden proeven. Onderdelen die de revue passeerden tijdens de training waren technieken op de man, de vorm Siu Nim Tao zoals wij die ook kennen (maar heel anders uitvoeren), trainen op de Wooden Dummy en sticky hands. De bijzondere ervaring deze dag was de genadeloze effectiviteit en directheid van de technieken. Zoals werd aangegeven door de trainers verdedig je door aan te vallen. Een verdediging is tegelijkertijd een aanval. Daarnaast is het bijzonder om te leren dat het Wing Chun bij alles wat ze doen 5 principes hanteren:

  1. Stop wat komt, volg wat gaat.
  2. Bij verlies aan contact ga je gelijk naar voren.
  3. Alle aanvallen naar het centrum van je tegenstander.
  4. Alle bewegingen gaan recht naar je tegenstander.
  5. Breng elleboog omlaag en snijd door het midden.

Voor meer informatie over deze principes kun je hier terecht. Allen werden uitgelegd en hebben we gedurende de training van mogen proeven. We sloten af met een gezellig rondje grondtechnieken, voor ons Kung Fu beoefenaars een compleet vreemde discipline.

Achteraf werd nog een tijdje nagepraat en allen besloten dat het een bijzonder leerzame dag was. Een ware versterking op de Kung Fu stijl die we binnen onze eigen school beoefenen. Zeker voor herhaling vatbaar!

Onze dank gaat uit naar de hoofdtrainers van deze dag Anton Kooij en Maurice Kruit. Daarnaast een dankwoord voor de hulp van A. Gioia en een bijzonder dankwoord richting assistent trainer Maarten van Baalen die het gedurende de training behoorlijk pittig had. Meer dan eens werd een effectieve vuist richting zijn gezicht en bovenlichaam geplant. Alles om de technieken goed over te laten komen. Respect Maarten!

Enkele foto’s van het evenement:

IMG_0095

IMG_0094