Kung Fu Nijmegen
01

TRAININGSTIJDEN

Elke maandag van 19:00 tot 20:30 Elke woensdag van 19:00 tot 20:30

LOCATIE

Thea Beckmanpad 5, Nijmegen (link)

MEER INFO

06 539 223 87 (Appen? Graag!)

Clubkampioenschap Stijl 2016

Afgelopen woensdag 16 november vond weer onze jaarlijkse interne wedstrijd plaats om uit te maken wie zich stijlkampioen 2016 zou mogen noemen. Na een lange reeks van overwinningen door Arjuna (de afgelopen 5(!)x zou het dit jaar iemand anders worden. Immers na het behalen van hun zwarte band vorig jaar, was het dit jaar niet meer mogelijk voor Robbert en Arjuna om deel te nemen. Weinigen hadden kunnen vermoeden dat de winnaar van dit jaar qua naam zo dicht zou zitten bij de winnaar van vele vorige edities:)

Ik denk dat het dit jaar qua deelnemersaantal wel een nieuw record betrof: maar liefst 16 deelnemers mochten we noteren!!! Een erg mooi aantal, terwijl er nog een paar mensen op het laatste moment niet bij konden zijn. Ik ben erg trots op ALLE deelnemers!

Wat opviel was dat er vrij veel deelnemers waren die slechts zeer kort bij onze school trainen; zo waren daar Claire, Gijs, Ramon, Mirte en Niels die, ofschoon ze pas kort trainen, gewoon het lef hadden om er toch maar te gaan staan en te laten zien wat ze al hebben geleerd in zo’n  korte tijd!

De wedstrijd bestond zoals gewoonlijk uit vier onderdelen.

HANDVORMEN

in deze eerste categorie deed iedereen mee! Heel veel respect voor iedereen die meedeed. De familie Azam deed het erg goed: zo behaalde Hakim een welverdiende 3e plaats door zijn uitvoering van de eerste vorm. Zijn zus Farzanah behaalde in deze categorie de 2e plaats. Als winnaar in de categorie handvormen kwam Ajuna naar voren!!!

WAPENVORMEN

Hier meldden zich 4 deelnemers aan. Theo behaalde de 3e plaats met zijn rechte zwaard vorm. Annabel haalde een nette 2e plek met haar nunchaku vorm (Chin. Shuang Jie Gun). Tenslotte behaalde Danny hier de 1e plek met een mooie vertolking van de lange stok vorm.

COMBINATIETECHNIEK

9 leerlingen hadden zich voorbereid op het demonstreren van zelfbedachte zelfverdedigingstechnieken. Het getoonde liep uiteen van zeer serieus tot ronduit vermakelijk (alleen hadden we daar geen aparte categorie voor:)). Sander haalde een welverdiende 3e plek met mooie technieken. Dionne behaalde hier een mooie 2e plek met krachtig uitgevoerde toepassingen. Theo mocht zich winnaar noemen in deze categorie door zijn zeer krachtig en overtuigend uitgevoerde gedachtenspinsels. Well done!! Een woord van waardering mag niet uitblijven voor het prachtig geacteerde spel van Gijs, samen met Ramon:)

BREEKTECHNIEK

Maar liefst 12 mensen meldden zich aan voor de categorie breektechniek! Hier bleek eens te meer dat breektesten nooit onderschat moeten worden. Ogenschijnlijk makkelijk brak de een zijn plank(en), terwijl de ander met veel moeite de plank niet brak. Techniek en en concentratie komen bij deze discipline mooi samen! Juan verraste iedereen met zijn goed en krachtig uitgevoerde handtechnieken, waarbij er één was die hangend werd gebroken (met meshand). Hij behaalde hiermee de derde plaats. Danny demonstreerde een zeer pittige dubbele techniek, namelijk de dubbele ingeklemde kraanvogel breek. Knap staaltje concentratie en techniek. Een zeer verdiende tweede plek viel Danny ten deel. Ajuna liet zien het next level te hebben bereikt door zowel een mooie kraanvogel breek succesvol uit te voeren, als een meshandtechniek. Zij behaalde hiermee de eerste plaats in deze categorie!

CLUBKAMPIOEN STIJL 2016

Zoals in het begin van dit stukje al af te leiden was, is Ajuna clubkampioen geworden! Met twee eerste plekken kon zij aanspraak maken op de titel CLUBKAMPIOEN STIJL 2016!!!!!

Van harte gefeliciteerd, en nogmaals super trots op alle deelnemers. Ook bedankt Mark voor het maken van de foto’s (die overigens nog zullen volgen) en Marc voor het bijstaan van mij bij het in goede banen leiden van het evenement!

Chris

 1. 21 november 2016 - Beantwoorden

  Proficiat Ajuna !!
  Groetjes vanuit Lanaken 😀

 2. 28 mei 2017 - Beantwoorden

  Hey Chris, ik zag zojuist (wel wat laat, sorry) dat je een groot moment hebt gevierd in december 2016. Alsnog wil ik je met dit mooie moment van harte feliciteren!!
  Prestatie van formaat!! Petje af. Ga zo door want ik zie enkele leden die al zolang bij jouw trainen en dat wil wat zeggen.

  Vriendelijke groet Jaap