Kung Fu Nijmegen
01

TRAININGSTIJDEN

Elke maandag van 19:00 tot 20:30 Elke woensdag van 19:00 tot 20:30

LOCATIE

Thea Beckmanpad 5, Nijmegen (link)

MEER INFO

info@kungfunijmegen.nl
06 539 223 87 (appen mag ook)

Chris goes Shaolin, update 2

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Op het moment van schrijven stapt onze grote leider alweer bijna in het vliegtuig richting Nederland. Zijn trainingen zitten er op en na een inkoopsessie van (producten van) Chinees vakmanschap kan hij alle nieuwe indrukken en ervaringen laten indalen.

De laatste helft van zijn verblijf bij het Shaolin-klooster beviel hem nog steeds prima. Of alles perfect is? Mwoah. Het vroege opstaan elke dag (4.50 uur), de hitte, luchtvochtigheid en het gebrek aan luxe waren erg wennen. Daarbij heeft Chris kennis gemaakt met de beste eigenschap van de Chinezen; organisatorische flexibiliteit. Op het laatste moment worden wijzigingen of aanpassingen gedaan in het schema, maar als je dit combineert met een van hun slechtste eigenschappen (communiceren) komt het allemaal wat chaotisch over. Goh.

Chris heeft daar inmiddels ook de beroemde grot van Da Mo (de Chinese naam voor Bodhidharma) bezocht. Dit is een klim met behoorlijk wat trappetjes en met een temperatuur van 30 graden of meer zal dat best een vochtige ervaring zijn geweest. De grot ligt op de Song berg (Songshan) en is een iconische plek voor iedereen die kung fu beoefent. Het is de plek waar de monnik Da Mo zich 9 jaar heeft afgezonderd om te mediteren (‘in gekruiste houding naar een muur staren’, ofwel concentratie-meditatie). Na afloop van zijn 9-jarige meditatiesessie leerde hij de monniken van het nabijgelegen Shaolin-klooster een (reeds bestaande) krijgskunst om fysiek fit te worden om zo de langdurige meditaties vol te kunnen houden. Door de belangrijke positie van het Shaolin-klooster in de ontwikkeling en verspreiding van kung fu, wordt dit moment in de geschiedenis als veelbepalend gezien. Daarom is een bezoek aan de grot ook zeker een must als je je naar het kloostercomplex begeeft.

Chris had geen 9 jaar, maar een vrijwel even indrukwekkende 8 dagen. Gelukkig heeft hij meer gedaan dan naar een muur gestaard, gezien onderstaande foto’s. Op 19 augustus is Chris weer in dit land en start hij het nieuwe trainingsseizoen topfit en vol nieuwe indrukken. Zijn verhalen zullen dan nog veel uitgebreider zijn dan de korte verslagen, dus bereid je voor op een inspiratievolle trainingsstart. Zeker gezien zijn samenvatting in één woord:[/vc_column_text][uxb_blockquote cite=”Chris”]Mindblowing[/uxb_blockquote][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_images_carousel images=”3153,3154,3155,3156″ img_size=”800×600″ autoplay=”yes” wrap=”yes”][/vc_column][/vc_row]

  1. 18 augustus 2016 - Beantwoorden

    Wat een mooie ervaring! Ik hoop dat je er nog lekker lang van kunt nagenieten..

  2. 9 september 2016 - Beantwoorden

    Alleen al vanwege de schrijfstijl is het de moeite waard om te lezen. Hulde Chris!