Kung Fu Nijmegen
01

TRAININGSTIJDEN

Elke maandag van 19:00 tot 20:30 Elke woensdag van 19:00 tot 20:30

LOCATIE

Thea Beckmanpad 5, Nijmegen (link)

MEER INFO

info@kungfunijmegen.nl
06 539 223 87 (appen mag ook)

Robbert van Raalte

Robbert van Raalte

9e Tuan

Robbert maakte kennis met de vechtkunst kung fu tijdens een kennismakingsles op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (schooljaar 2004-2005). Hoewel Chris Daniels op een eerder moment tijdens zijn opleiding al een rol als docent bedrijfseconomie vervulde, kwam de aanraking met kung fu dus pas later. Na zijn afstuderen ging Robbert verder aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en besloot hierom om tevens met het trainen in Nijmegen aan te vangen. Sinds 2005 is Robbert dan ook een zeer constante factor tijdens de trainingen, evenementen en wedstrijden.

Dat Robbert in kung fu zijn passie heeft ontdekt, wordt hem als maar duidelijker. Vanaf de start van het trainen is hij een gemotiveerd en gedisciplineerd lid en het innerlijke vuur is in de loop der jaren alleen maar groter geworden. Naast zijn inzet op fysiek gebied en zijn toewijding om altijd aanwezig te zijn, is hij al snel sfeerbepalend in de groep en een incidentele afwezigheid is dan ook snel opgemerkt. Na zijn start in 2005 worden alle examens met goed gevolg afgelegd met als mijlpaal het behalen van de zwarte band (8e tuan) in februari 2015. Vlak voor het examen voor de 8e tuan reist Robbert samen met Arjuna Bosch een maand door China om verder kennis te maken met de cultuur en kung fu beoefening.

Tijdens zijn kung fu beoefening heeft Robbert regelmatig het clubkampioenschap ‘Contact’ (sparring) in de wacht gesleept. Daarnaast is hij het meest bedreven in het wapen ‘shuang jie gun’ (nunchaku) en traint hij graag met de ‘qiang’ (speer), ‘jian’ (rechtzwaard) en ‘gun’ (lange stok). Een ander aspect van zijn kung fu beoefening uit zich in het trainen op de wooden dummy (‘mu ren zhuang’ in Mandarijn). De vorm die binnen Mei Hua Wu Xiao hierop beoefend wordt, is als eerste door Chris Daniels met hem gedeeld.