Kung Fu Nijmegen
01

TRAININGSTIJDEN

Elke maandag van 19:00 tot 20:30 Elke woensdag van 19:00 tot 20:30

LOCATIE

Thea Beckmanpad 5, Nijmegen (link)

MEER INFO

06 539 223 87 (Appen? Graag!)

Arjuna Bosch

Arjuna Bosch

9e Tuan

Arjuna is al geruime tijd een vaste waarde binnen onze club. Er gaan weinig trainingen voorbij dat hij er niet bij is. Net als Robbert van Raalte heeft Arjuna kennis gemaakt met de vechtkunst kung fu tijdens zijn opleiding op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij leerde Chris Daniels in eerste instantie kennen als zijn docent bedrijfseconomie. Na de kennismakingsles op de hogeschool, is Arjuna gaan trainen in Nijmegen waar Chris tot op heden zijn sifu is.

Als vaste aanwezige factor binnen de groep sinds 2006, is Arjuna een toonbeeld van gedrevenheid. Dit uit zich in een altijd gretige trainingshouding en een niet aflatende bereidheid om twee keer per week aanwezig te zijn op de trainingen in Nijmegen, ongeacht afstand of tijdsinspanning. Dit heeft dat er toe geleid dat hij op 3 februari 2015 zijn 8e tuan haalde. Een memorabel moment voor iedereen die dit ooit mag mee maken. Samen met Robbert heeft Arjuna vóór zijn zwarte band examen een maand door China gereisd. Enerzijds om de cultuur van het land waar kung fu vandaan komt te ontdekken en anderzijds om met de kung fu beoefening daar kennis te maken.

In deze periode van 9 jaar heeft Arjuna zijn kunsten regelmatig verzilverd op diverse clubkampioenschappen ‘Stijl’. Veelal door zijn accurate en doeltreffende breektechnieken, heeft hij de titel van clubkampioen meerdere malen in de wacht gesleept. Naast deze titels is hij in de loop der jaren erg bedreven geraakt in het wapen ‘gun’ (lange stok), hoewel hij ook graag zijn kunsten vertoont met de ‘qiang’ (speer) en ‘dao’ (kromzwaard).

In september 2017 is Arjuna gestart met zijn eigen kung fu school in Den Bosch. Een gigantische mijlpaal voor Arjuna zelf, maar ook voor Chris die met gepaste trots de opening bijwoonde.