Kung Fu Nijmegen
01

TRAININGSTIJDEN

Elke maandag van 19:00 tot 20:30 Elke woensdag van 19:00 tot 20:30

LOCATIE

Thea Beckmanpad 5, Nijmegen (link)

MEER INFO

06 539 223 87 (Appen? Graag!)

Kao Shi 30 mei 2018

Gisteren, 30 mei 2018, vond het jaarlijkse kungfu examen voor de nog-niet-gevorderde leerlingen plaats in onze zaal in Nijmegen.

Het kandidatenveld bestond voor het eerst ook uit leerlingen van de sinds september 2017 opgerichte school in Den Bosch: Maar liefst 5 leerlingen uit Den Bosch waren naar Nijmegen gekomen om voor de eerste keer deel te nemen aan een examen van Mei Hua Wu Xiao: Lilian, Trudy, Desiree, Cassessa en Raphael. Vanuit Nijmegen deden André, Jahsun, Leo en Kai mee voor hun eerste examen. Roelien, Niels, Sofia, Ramon en Mark hadden gisteren hun tweede examenervaring. En Kevin was degene die voor de 4e tuan op ging en daarmee de hoogste bander.

Zoals ondertussen een traditie was het weer eens bloedheet tijdens het examen, zo’n 28 graden. Deze temperatuur zorgde uiteraard voor de extra dimensie die de examenprestatie extra glans gaf!

De scholen Mei Hua Wu Xiao en Qiúlong Kungfu, samen in het scholenverband Tie Sha Zhang, zijn bezig met een redelijk ingrijpende programmavernieuwing; daarom is er voor een iets andere insteek gekozen voor de afname van het examen. In principe werd er weinig onderscheid gemaakt tussen de deelnemers qua afgevraagde stof (behalve uiteraard de extra verplichte onderdelen zoals vormen en breektesten). De mate van diepgang van uitvoering werd beoordeeld op basis van de kungfu ervaring, in plaats van enkel op de moeilijkheidsgraad van de uit te voeren technieken. Met andere woorden: iemand die opgaat voor het 4e niveau wordt geacht zijn trappen en vormen beter te lopen dan iemand die opgaat voor niveau 2 of 3.

Het examen werd qua uitvoering voor het grootste deel afgevraagd door Arjuna (trainer van Den Bosch) en Robbert. Het was pittig voor alle deelnemers door de combinatie van warmte, inspanning en zenuwen!!

Naast de gebruikelijke onderdelen waren de oorspronkelijke diervormen geen onderdeel meer van de examenstof maar werden wel onderdelen van de nieuwe Tijger en Slang vormen afgevraagd.

Ook werd aan de deelnemers gevraagd om enkele Qin Na technieken uit te voeren met een tegenstander. Binnenkort zullen alle nieuwe diervormen zijn uitgerold, zullen er vaste qin na en mestechnieken worden geïntroduceerd, en zal er een nieuw basiswapen (de korte wapenstok) zijn intrede doen.

Als laatste spectaculaire onderdeel werd aan de deelnemers voor 3 en 4 gevraagd om 1 of 2 breektechnieken uit te voeren: vaak was dit de eerste keer en dat blijft altijd spannend. Een paar mooie breektechnieken konden worden aanschouwd door het aanwezige publiek en de overige deelnemers!

Voor Desiree verliep het examen helaas alles behalve glansrijk: door een ongelukkige beweging vroeg in het examen raakte haar voet geblesseerd (later bleek het een breuk in haar grote teen te zijn) waarna ze het examen niet verder kon afleggen….

Voor de overige deelnemers verliep de avond wel succesvol:

Voor de 2e tuan zijn geslaagd:

Lilian, Trudy, Cassessa, Raphael, André, Jahsun, Leo en Kai

De 3e tuan is verdiend door:

Roelien, Niels, Sofia, Mark en Ramon

 

Geslaagd voor de 4e tuan:

Kevin

 

Mijn enorme complimenten aan alle deelnemers die het uitstekend hebben gedaan, zeker diegenen die pas kort trainen en toch al de stof onder knie hebben weten te krijgen, heel erg goed! En grote dank aan mijn maat Marc en mijn zwarte banders Robbert en Arjuna. Groot compliment aan Arjuna voor het niveau van zijn leerlingen!!

Tot bij de volgende trainingen en hopelijk bij het volgende evenement, de afsluitende trainingsdag in Elten op zaterdag 7 juli!!

 

Chris

 

  1. 10 juni 2018 - Beantwoorden

    […] de vruchten van je training plukken! Meer info over de inhoud van het examen is te vinden in het verslag van […]