Kung Fu Nijmegen
01

TRAININGSTIJDEN

Elke maandag van 19:00 tot 20:30 Elke woensdag van 19:00 tot 20:30

LOCATIE

Thea Beckmanpad 5, Nijmegen (link)

MEER INFO

06 539 223 87 (Appen? Graag!)

Aankondiging zwarte band examen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tijdens het laatste examen (2-4 tuan) op 28 mei was er een kleine verrassing aan het einde toen Robbert van Raalte en Arjuna Bosch even in het zonnetje werden gezet. Op dat moment werd namelijk aangekondigd dat zij beiden zich mogen gaan voorbereiden voor hun zwarte band examen. Deze aankondiging te mogen doen vervulde mij met gepaste trots!

Het examen zal gaan plaatsvinden in februari 2015 waardoor er op dit moment nog zo’n 8 maanden resteren om de puntjes op de i te gaan zetten. De voordracht voor dit examen was met name voor Arjuna enigszins onverwacht omdat hij steeds net iets achter Robbert aan komt qua examens. Dit had te maken met het feit dat Robbert net iets eerder is gestart dan Arjuna en daardoor net steeds één examen voorliep. Op dit moment is het echter zo dat beiden er klaar voor zijn om zich te mogen gaan voorbereiden op het zwarte band examen.

Zowel Robbert als Arjuna zijn begonnen met kungfu bij mij toen ik op de HAN ook wat lessen heb gegeven: Robbert eind 2005 en Arjuna begin 2006. Na een korte periode te hebben getraind op de donderdag op de HAN kozen beide heren ervoor om ‘echt’ lid te worden en trainden vanaf toen mee in Nijmegen.

Voor zowel Robbert als Arjuna geldt dat zij vanaf het begin een enorme intrinsieke motivatie hebben getoond om kungfu te leren. Zij hebben kungfu een belangrijke rol in hun leven gegeven hetgeen blijkt uit veel zaken. Zo heeft Robbert bij elk sollicitatiegesprek dat hij voerde meteen aangegeven dat hij hard wil en kan werken, maar dat de woensdagavond en de vrijdagavond onbespreekbaar zijn: dan doet hij kungfu!

Arjuna is ook bijzonder gedreven, zowel tijdens de trainingen waar hij altijd 100% geeft, als daarbuiten: hij komt uit Ede, woont in Den Bosch, maar de weg naar Nijmegen weet hij moeiteloos 2x per week te vinden, waar hij ook vandaan moet komen!

De rol van Robbert en van Arjuna is een zeer belangrijke: zij vormen belangrijke pilaren in de groep, want door hun constante aanwezigheid en inzet zijn zij een groot voorbeeld voor de andere leerlingen. Ook nemen zij trainingen over als ik een keer verhinderd, te laat (of geblesseerd) ben. Zeer waardevol!!

De voordracht voor het zwarte band examen in februari 2015 luidt het einde in van een trainingsperiode van bijna 10 jaar voor beide heren. Na een succesvol examen zal er een nieuwe fase aanbreken voor hen. De voordracht kan gezien worden als een blijk van waardering voor hun rol binnen onze school maar zeker ook als een bevestiging van de kungfu vaardigheid van zowel Robbert als Arjuna.

Het zwarte band examen is een individueel examen dat  afgenomen zal worden door Marc Vossen en mijzelf zonder toeschouwers! Binnen onze school is alleen Wouter van Laar hen voorgegaan door in november 2011 een succesvol zwarte band examen te hebben afgelegd. Bij dezen wil ik Robbert en Arjuna veel succes wensen bij de voorbereiding: dat het voorspoedige en blessurevrije aanloop mag zijn!

 

Chris

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1363″ img_size=”large” image_position=”normal-align-center” has_link=”false” link_type=”normal”][/vc_column][/vc_row]

  1. 26 juni 2014 - Beantwoorden

    Mooie en leuke woorden! Ik ben enorm vereerd met de uitnodiging en zeer geïnspireerd om mijn inzet alleen maar te verhogen. Vol energie op naar februari!

  2. 28 augustus 2014 - Beantwoorden

    Dag Arjuna en Robbert,

    Ik wens jullie veel succes en plezier met jullie voorbereidingen! Ik heb alle vertrouwen dat het goed komt. Ik houd jullie vorderingen in de gaten de komende tijd. 😉
    @Chris: je mag echt trots zijn op deze toegewijde heren.