Kung Fu Nijmegen
01

TRAININGSTIJDEN

Elke maandag van 19:00 tot 20:30 Elke woensdag van 19:00 tot 20:30

LOCATIE

Thea Beckmanpad 5, Nijmegen (link)

MEER INFO

info@kungfunijmegen.nl
06 539 223 87 (appen mag ook)

Verslag Trainingsdag 2014

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Zaterdag 5 juli vond weer onze jaarlijkse trainingsdag plaats, als afsluiting van het kungfu seizoen 2013-2014. Al jaren is de plek van handeling het bos, vlakbij de woning van mijzelf. Doordat ik onlangs ben verhuisd, en mijn woonsituatie het dit keer toeliet, heb ik besloten de trainingsdag te houden in mijn achtertuin, ook in Emmerich. Eerder die week hebben Robbert en ik het gras wat ingetoomd zodat het een mooie trainingsondergrond opleverde!

Vóór de grote meute arriveerde, waren Robbert, Wouter, Arjuna en Dionne al ter plekke en hielpen fijn met de voorbereiding. Rond 10.00 druppelden de anderen binnen: Theo, Mario, Annabel, Mila, Ajuna, Ravi, Paul en Jesse (leuke verrassing). Wat later in de ochtend was ook Joy van de partij!

Aangezien ik nog steeds kampte met hevige rugpijn is de verzorging van de verschillende trainingen voor een groot deel gedaan door mijn hoogste banders, Wouter, Robbert en Arjuna! Hiervoor was en ben ik zeer dankbaar. De delen die ikzelf kon doen waren enigszins schaars maar waren er gelukkig wel (zoals technieken aangeven, regie voeren en uitleg geven over het werken met de wooden dummy).

De dag verliep vlekkeloos in een hele fijne gemoedelijke sfeer. Aanvankelijk werd er behoorlijk wat gevergd van eenieder tijdens de creatieve en uitputtende spelletjes van Robbert. Daarna zocht en vond iedereen zijn diepgang tijdens de verschillende trainingsonderdelen.

Een gewaardeerd onderdeel was zeker het kromme zwaard – lange stok onderdeel, waarbij iedereen beide wapens mocht hanteren om de eerste stappen te zetten in het aanleren van het sparringspatroon met deze twee wapens. Robbert demonstreerde de gun (lange stok) en Arjuna de Dao (kromzwaard).

Een ander mooi onderdeel, waarbij in halve groepen werd gewerkt, was de vorm van Wouter voor de ene groep, en de kennismaking met de wooden dummy voor de andere groep. Een onderdeel dat er intussen ook traditioneel bij hoort is het breek-onderdeel, waarbij het voor sommigen de vuurdoop was om voor het eerst een plank te breken! Aan zowel het begin als het einde van de trainingsdag werd er gemediteerd, hetgeen altijd een mooie ervaring is in de buitenlucht.

Het extraatje dit jaar was nu eens geen kledingsstuk, maar een goodie-bag waar iedereen fit de zomer mee door kan (triangle bag met kungfu handdoek, bidon, springtouw en voetpluim)! Dit alles viel in zeer goede aarde!

Nadat de arbeid erop zat, was er een barbecue geregeld, ook in de tuin. Dit verliep smaakvol, mede dankzij de goede grilldiensten van Mario! Iedereen kon mooi zijn buikje rond eten, kortom een succes!

Helemaal aan het einde van deze dag bleef een groot deel van de groep ook nog om gezamenlijk te kijken naar de WK kwartfinale van Nederland, die uiteindelijk pas erg laat was afgelopen. (Gelukkig met positief resultaat voor Nederland).

Al met al kijk ik terug op een hele geslaagde dag waarbij ik me gelukkig prijs dat ik kon terugvallen op de hulp van zo velen! Hartstikke bedankt!

Voor nu: iedereen een hele fijne vakantie en tot woensdag 27 augustus bij de eerste training. Zorg dat je je lichaam wat rust geeft, maar gebruik je nieuwe goodies ook om in de 6-weekse zomerstop zo nu en dan in beweging te blijven. Je spieren zullen je op de eerste training dankbaar zijn.

Chris

 

[/vc_column_text][vc_column_text] [fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.665613403520513.1073741826.120883644660161][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

  1. 20 juli 2014 - Beantwoorden

    Goed verslag, mooie foto’s! Het was een erg leerzame dag 🙂

  2. 20 juli 2014 - Beantwoorden

    Vond het zelf één van de betere afsluiters van de afgelopen jaren! Fijne vakantie iedereen en blijf trainen 🙂