Kung Fu Nijmegen
01

TRAININGSTIJDEN

Elke maandag van 19:00 tot 20:30 Elke woensdag van 19:00 tot 20:30

LOCATIE

Thea Beckmanpad 5, Nijmegen (link)

MEER INFO

06 539 223 87 (Appen? Graag!)

Tie Sha Zhang Sparring en Jianzi

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Gisteren, 2 maart 2013, vond het eerste evenement van 2013 plaats: het gecombineerde Tie Sha Zhang treffen tussen de scholen van Marc (Lanaken), Wouter (Arnhem) en ons (Nijmegen).

De aanmeldingen vanuit MHWX liepen niet echt storm helaas, misschien mede ingegeven door het feit dat de agenda dit jaar pas erg laat op de site is gepubliceerd…

In elk geval stonden zaterdagochtend om 11.00 21 (later 22) deelnemers klaar om er een leuke dag van te maken: 17 (later 18) uit Lanaken, 2 uit Arnhem en 2 uit Nijmegen! De twee disciplines die centraal stonden waren het semi-contact sparren en het traditionele pluimbal spel met de Jianzi.

Vooral bij dit laatste element is gisteren gekozen voor een andere opzet dan voorheen: er werd niet gespeeld met een net maar met groepjes van ongeveer 4 personen die de jianzi telkens naar elkaar overspeelden. De eerste ronde waren er 5 groepjes waarvan in totaal 12 mensen werden uitgekozen om door te gaan naar de volgende ronde.

De overgebleven 12 werden wederom verdeeld over 3 groepjes die weer telkens ongeveer 5 minuten met elkaar jianzieden! Hieruit kwamen, volgens het oordeel van de jury, maar ook door de spelers zelf aangegeven, 4 mensen die zich met elkaar mochten meten in de finale ronde van het Jianzi: dit waren Fabio (QL), Marc Dreezens (QL), Sascha (HXJB) en Arjuna (MHWX).

Tijdens deze finale ronde werd door de jury (Marc, Wouter en ikzelf) gekeken hoe de jianzi werd aangenomen en weer werd doorgespeeld). Aan het einde werd aan de toeschouwers gevraagd wie zij van deze 4 de beste jianziër vonden. Ook aan de spelers zelf werd dit gevraagd. De uitslag van deze ronde was voor iedereen duidelijk: Arjuna mocht zich de winnaar van deze discipline noemen! GEFELICITEERD!

Voor wat betreft het andere element van de dag: semi contact sparring, waren er 3 categoriën.

C categorie voor de beginners, B voor de tussenlaag, A voor de doorgewinterde spardeelnemers.

In de C categorie namen 5 mensen deel, allen uit Lanaken afkomstig. Hier mocht Marc 3 (op de een of andere manier een zeer populaire naam in de vereniging QL) zich de winnaar noemen!

In de B categorie namen 12 mensen deel, waarvan 2 uit Arnhem en 10 uit Lanaken. Er werd hier gespeeld met een herkansingsronde. De partijen waren mooi en spannend. Na een aantal rondes werd duidelijk dat er een kruisfinale zou zijn met Marcella (QL), Nicky (QL) en Sascha (HXJB). Sascha, de laatste leerling van Wouter, traint slechts zeer kort bij hem, maar liet zien zeer veel aanleg te hebben: hij won in deze categorie. (overigens zat hij ook al bij de laatste 4 in het jianzi terwijl hij niet eerder met dit spel had kennis gemaakt!!). PROFICIAT!

In de laatste categorie: C waren er ook 5 deelnemers. Hier werd een poule wedstrijd systeem gehanteerd. Iedereen vocht dus 4 partijen. Robbert en Arjuna vertegenwoordigden Nijmegen hier en deden dat zeer verdienstelijk: Robbert behaalde een 3e plaats (!!) en Arjuna verliet ongeslagen het strijdtoneel: 4 winstpartijen!!!! Hiermee behaalde Arjuna naast de Jianzi titel ook nog de winnaarstitel in deze zwaarste categorie! VAN HARTE GEFELICITEERD!

Het was een geslaagde editie binnen de TSZ reeks. Wel blijft het jammer dat er vanuit onze gelederen slechts 2 mensen zijn meegegaan, terwijl het zo’n laagdrempelig evenement is! Ik hoop op een grotere opkomst bij onze komende evenementen! Just be there![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery images=”748″ type=”flexslider_fade” grid_style=”circle” img_size=”full” columns=”col3″ onclick=”link_image” interval=”5″ show_bullets=”true”][/vc_column][/vc_row]