Kung Fu Nijmegen
01

TRAININGSTIJDEN

Elke maandag van 19:00 tot 20:30 Elke woensdag van 19:00 tot 20:30

LOCATIE

Thea Beckmanpad 5, Nijmegen (link)

MEER INFO

06 539 223 87 (Appen? Graag!)

Theo Stijlkampioen 2017!!

 

Op woensdag 13 December vond ons jaarlijks terugkerende stijlwedstrijd plaats!

Dit evenement is traditioneel bedoeld als een laagdrempelige krachtmeting tussen de leerlingen van de scholen onder de vlag van Mei Hua Wu Xiao. (Klinkt mooi he? Sinds September 2017 kan ik dat zeggen nadat Arjuna zijn school heeft geopend in Den Bosch!)

In willekeurige volgorde staan hieronder de 13 deelnemers aan één of meerdere onderdelen: Theo, Annabel, Dionne, Sebastiaan, Mirte, Ramon, Mark, Evie, Kai, Pamela, André, Roelien en Desiree (leerling van Arjuna).

Er werd weer in 4 categorieën gedemonstreerd, te weten Handvormen, Zelfverdediging, Wapenvormen en Breektechniek.

Handvormen

Er werd in deze klasse een verscheidenheid aan vormen getoond waarbij het weer mooi was om te zien hoe jong en oud, van onervaren tot gevorderd, hun kunnen demenstreerde! Een speciale vermelding voor André die ondanks zijn korte trainingstijd bij onze school toch de Lien Tao Quan demonstreerde: toen hij vast dreigde te lopen, kwam er een stuk improvisatie naar boven waar je blosjes op de kaken van zou krijgen!! Goed gedaan André!! Ook een dikke pluim voor Desiree die in haar eentje Den (Arjuna) Bosch vertegenwoordigde: goed gedaan!! Kai kwam wat later binnen maar liep toch ook maar mooi de eerste vorm voor de hele groep: top!

Ranking binnen de categorie Handvormen:

 1. Theo
 2. Dionne
 3. Desiree

 

Zelfverdediging

In deze categorie namen 8 leerlingen deel, waarbij de ene beter voorbereid was dan de andere:)

Al met al werden er weer mooie technieken getoond, ontsproten aan de breinen van de leerlingen zelf! Mirte overtuigde iedereen met haar mooie techniek, uitgevoerd op het slachtoffer Robbert.

Uitslag bij Zelfverdediging:

 1. Mirte
 2. Sebastiaan
 3. Annabel

 

Wapenvormen

Aangezien het lopen van een wapenvorm veel training(s-tijd) vergt was het deelnemersveld in deze categorie iets kleiner (3).

Theo liep de vorm met het rechte zwaard (Jian), Dionne demonstreerde de Xie Li Gun Quan oftewel de lange (broederschaps-) stok vorm. En Annabel zwaaide er lustig op los met de Shuang Jie Gun (de nunchakus).  Iedereen verdiende een prijs voor hun demo!

Uitslag bij Wapenvormen:

 1. Annabel
 2. Theo
 3. Dionne

 

Breektechniek

Dit onderdeel is altijd een populair spektakel waarbij iedereen zich uitleefde. De spaanders vlogen in het rond bij dit spektaculaire sluitstuk van de avond!!

Zonder te veel in details te treden kan ik zeggen dat de meest populaire techniek de palmstoot was (7x). Verder waren de breektechnieken van Theo zeer indrukwekkend (Hangende plank met meshand, en hangende plank met wreef). Ook Sebastiaan deed het geweldig goed. Daarnaast maakte nieuwkomer Pamela indruk met haar strakke uitvoer van zowel de palmstoot als de vuisttechniek!!

Ook Kai verdient veel lof met zijn geslaagde breektechniek!

De uitslag bij Breektechniek:

 1. Theo
 2. Sebastiaan
 3. Pamela

 

Clubkampioen Stijl 2017

Op basis van de uitslagen hierboven werd het duidelijk dat Theo zich de stijlkampioen van onze school mag noemen voor 2017!! Gefeliciteerd!!!! Ook voor alle andere deelnemers, ik ben erg trots op iedereen die erbij was. Hopelijk bij volgende edities ook weer! En dan uiteraard ook de overige leden!!

 

Chris

 1. 7 januari 2018 - Beantwoorden

  […] Op woensdag 13 december vond de jaarlijkse stijlwedstrijd van kung fu vereniging Mei Hua Wu Xiao plaats. Ditmaal de eerste keer dat een andere groep onder de MHWX vlag heeft deel genomen. Desiree heeft geen moment getwijfeld en de kung fu kleding aan getrokken om haar debuut te maken in het onderdeel vormen lopen. Ondanks dat zij deze vorm pas enkele weken volledig loopt, heeft zij op de 13e een heel sterke indruk achter gelaten. Zo sterk dat zij zelfs de derde prijs in deze categorie heeft binnen gesleept! Klasse dat je na deze korte trainingsperiode al de hele vorm in het openbaar hebt uitgevoerd. Van harte gefeliciteerd!! En natuurlijk de felicitaties aan de overige prijswinnaars in Nijmegen en in het bijzonder aan Theo die de stijlkampioen prijs in de wacht heeft weten te slepen! Check het volledige verslag van de wedstrijd hier. […]