Kung Fu Nijmegen
01

TRAININGSTIJDEN

Elke maandag van 19:00 tot 20:30 Elke woensdag van 19:00 tot 20:30

LOCATIE

Thea Beckmanpad 5, Nijmegen (link)

MEER INFO

06 539 223 87 (Appen? Graag!)

Clubkampioenschap Stijl 2015

[vc_row][vc_column width=”1/1″][uxb_blockquote]”Everybody’s a winner babe” – Hot Chocolate[/uxb_blockquote][vc_column_text css_animation=””]

Deze quote was vandaag wel heel erg van toepassing!!

Het clubkampioenschap stijl van onze school vond vanavond plaats met 8 deelnemers.

Er werd gestreden in 4 categorieën, te weten Handvormen, Wapenvormen, Combinatietechniek en Breektechniek. Op het onderdeel wapenvorm na deed iedereen overal in mee!

Vanavond was het de laatste gelegenheid van Robbert en Arjuna om nog mee te doen met het clubkampioenschap, aangezien zij beiden in februari van dit jaar zijn geslaagd voor hun zwarte band examen!

HANDVORMEN

Wat opviel in deze categorie en erg leuk was om te zien, was dat er een grote verscheidenheid aan vormen werd gedemonstreerd, lopende van de lien tao quan (de eerste vorm) tot aan de sin quan (vorm voor zwarte banddragers). Ajuna sleepte hier de derde plaats in de wacht, Robbert met zijn vertolking van de sin quan de tweede plek. Fabio’s uitvoering van de feng shou quan (hand van de wind) leverde hem de eerste plek op in deze belangrijke categorie!!

WAPENVORMEN

Deze categorie is bedoeld voor de reeds iets gevorderde kungfu beoefenaar. 5 deelnemers traden aan. Theo liep de vorm met het rechte zwaard, Danny demonstreerde het eerste deel van de lange stok vorm (Xie Lie Gun Quan, oftewel ‘lange stok vriendschapsvorm’ hetgeen refereert aan de verbondenheid tussen de scholen van Marc en mij). Deze heren vielen net buiten de prijzen. Robbert scoorde brons met zijn speervorm, Fabio overtuigde met zijn shuang jie gun quan (nunchaku vorm) en verdiende de tweede plek hiermee. Arjuna streek de eerste plek op met een sterk uitgevoerde speer vorm (Chiang quan).

COMBINATIETECHNIEK

Alle 8 deelnemers deden mee bij deze categorie waarbij zij hun kunsten konden tonen in een realistisch aanval/verdediging spel. Vele creatieve zelfbedachte technieken zagen voor het eerst het daglicht (nou ja, oké, TL-licht dan). Erg leuk om hiervan getuige te mogen zijn! Theo wist met zijn 3 realistisch bedachte en uitgevoerde technieken de derde plek veilig te stellen. Robbert voerde zijn technieken krachtig uit; bij de laatste techniek kwam er zelfs een wapen aan te pas, namelijk de lange stok. De tweede plek viel hem ten deel. Arjuna wist hier de tweede keer vanavond een eerste prijs te pakken door zeer overtuigende technieken te tonen! Proficiat!!

BREEKTECHNIEK 

De laatste categorie van de avond is van oudsher het vuurwerkonderdeel! iedereen wil zo spectaculair mogelijk de planken breken. En spectaculair van opzet waren heel wat technieken. Maar de kleine planken waren tamelijk weerbarstig en trokken vaak een streep door menige snode plannen. Niemand slaagde er vanavond in om beide planken te breken. Dit maakte de beoordeling niet makkelijker. Robbert en Fabio probeerden beiden iets totaal nieuws, namelijk een dubbele achterwaartse haak op een hangende plank, dus twee keer achter elkaar met hetzelfde been. Mooi bedacht maar helaas minder succesvol in de uitvoering. Danny had twee kraanvogeltechnieken achter elkaar bedacht, waarvan de eerste wel en de tweede niet succesvol verliep. Toch verdiende hij hiermee de derde plaats alhier. Annabel brak ook met kraanvogel de plank en behaalde met haar uitvoering de tweede plek. Dionne voerde de gewaagde hoek op een plank uit die succesvol bleek. Hiermee mocht zij de eerste plek innemen in de categorie Breektechniek. Ajuna poogde een plank te breken middels de palmtechniek. Helaas lukte dit niet. Maar direct NA de wedstrijd revancheerde zij zich door, voor de EERSTE keer in haar kungfu carrière een plank te breken, en nog wel met een ingeklemde kraanvogel. Dit was een zeer mooi moment!!! Gefeliciteerd!!

STIJLKAMPIOEN 2015

Wie bovenstaand stuk goed heeft gelezen zal zich afvragen wie nu de stijlkampioen 2015 genoemd gaat worden. Wij, Marc, Wouter en ik, hadden er wel even voor nodig om dit te bepalen aangezien het niet zo eenduidig was als dat we misschien zouden willen. Het ging om Arjuna, Fabio en Robbert. Uiteindelijk wogen in onze ogen de twee eerste plaatsen van Arjuna het zwaarst waardoor ARJUNA BOSCH zich stijlkampioen 2015 mag noemen.

VAN HARTE GEFELICITEERD EN BEDANKT IEDEREEN VOOR HET MEEDOEN!

Chris

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”2408″ img_size=”full” image_position=”normal-align-left” has_link=”false” link_type=”normal”][/vc_column][/vc_row]

  1. 12 november 2015 - Beantwoorden

    Leuk geschreven stuk. Dikke pluim aan alle deelnemers. De spanning is toch altijd een extra element, hoe laagdrempelig het evenement ook is. Leuk om iedereen zo bezig te zien. Ben nu al benieuwd naar volgend jaar. En Arjuna; gefeliciteerd!

  2. 13 december 2015 - Beantwoorden

    Thnx Robbert! Erg leuk geschreven inderdaad! Complimenten aan iedereen die mee heeft gedaan en daarmee ook de complimenten en felicitatie aan alle winnaars! Helaas voor Robbert en mij de laatste keer dat we mee mochten doen met een interne stijlwedstrijd. In plaats daarvan pakken we vaker externe stijlwedstrijden mee. In het middelpunt van de belangstelling staan met een prestatiedruk op je schouders draagt m.i. alleen maar bij aan je kung fu ontwikkeling.