[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dankzij de wondere wereld van Facebook werden Chris, Arjuna en Robbert er op gewezen dat er op 26 november een kung fu stijlwedstrijd zou plaatsvinden in Cadier en Keer. Los van het feit dat het een best eind rijden is (understatement), is het ook de regio waar zowel Chris Daniels als Marc Vossen hun kung fu meester hebben gemaakt.
Het organiserende verband van scholen bestaat uit Bai Jia Zhi Dao en Peng Ying Shui. Onder de noemer Verenigde Kung fu scholen Limburg (VKL) organiseren zij evenementen, waaronder dus de stijlwedstrijd van afgelopen zaterdag.
Omdat het een redelijk spontane actie was om hier aan mee te gaan doen, was al snel bedacht om er niet te veel ruchtbaarheid aan te geven. Aangezien Chris moest verhuizen, zijn Arjuna en ik daarom met zijn tweeën naar Zuid-Limburg afgereisd. Mede omdat wij ons hadden ingeschreven waren er genoeg deelnemers voor een zwarte banders klasse (vier deelnemers).
De wedstrijd bestond uit drie onderdelen: handvormen, wapenvormen en breektechniek. Ook het onderdeel combinatietechnieken stond op de planning van de organisatie, maar wegens te weing inschrijvingen werd dat onderdeel geschrapt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][uxb_heading text=”Handvormen” type=”h3″ has_line=”true”][vc_column_text]Robbert mocht beginnen in deze categorie en liep de negende vorm. Hij maakte twee foutjes, maar wist dat mooi te verbloemen door de vorm gewoon stug door te lopen. Het resulteerde in mooie cijfers.
Als derde (?) mocht Arjuna zijn kunsten laten zien. Hij liep een Wudang-vorm, maar kon helaas niet verhelpen dat hij 1x vast liep en opnieuw wilde beginnen. De tweede keer liep hij de vorm zonder haperingen.
Was de vastloper bij Arjuna niet gebeurd, dan was de uitslag wellicht anders, maar Robbert scoorde hier een eerste plaats, Arjuna een derde.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][uxb_heading text=”Wapenvormen” type=”h3″ has_line=”true”][vc_column_text]Voor deze categorie hadden zich drie personen ingeschreven en iedereen liep een vorm met de qiang (speer). Robbert en Arjuna liepen de vorm beide goed en met een eigen interpretatie. Zeker nu de spanning er door de handvormen enigszins van af was, waren ze beide tevreden over de demonstratie.
Beide heren lagen belachelijk dicht bij elkaar, maar de cijfers van de drie juryleden spraken in het voordeel van Robbert. Hij werd in deze categorie wederom eerste en Arjuna moest het met een tweede plek doen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][uxb_heading text=”Breektechniek” type=”h3″ has_line=”true”][vc_column_text]Het onderdeel dat altijd spectaculair overkomt (en nooit onderschat moet worden) kwam als laatst. Ook hier waren er in de zwarte banders klasse drie deelnemers. De puntentelling werd gebaseerd op een punt voor de techniek (waarbij een hangende plank 9 punten opleverde) en een jurypunt voor de uitvoering.
Zowel Arjuna als Robbert kozen een redelijk veilige techniek; Arjuna een achterwaartse haak en Robbert een kraanvogeltechniek. Beide waren succesvol en gezien de cijfers van de jury was men ook te spreken over de uitvoering. Arjuna won (geheel terecht) met 0,033 punten verschil de eerste plaats. Robbert werd tweede.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3231″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Conclusie
Het was een geslaagd evenement; goed georganiseerd, goede sfeer, ruimte voor een geintje (ook door de juryleden) en niet onbelangrijk: veel verschillende deelnemende scholen uit heel het land. We kwamen bekenden tegen uit Apeldoorn, Haarlem, Eindhoven en Brummen, wat altijd leuk is voor een interessant gesprek.
Kortom; Bereid je vast voor, volgend jaar gaan we met meer!
Robbert en Arjuna
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]