Kung Fu Nijmegen
01

TRAININGSTIJDEN

Elke maandag van 19:00 tot 20:30 Elke woensdag van 19:00 tot 20:30

LOCATIE

Thea Beckmanpad 5, Nijmegen (link)

MEER INFO

06 539 223 87 (Appen? Graag!)

Impressie wapenseminar Shuang Jie Gun

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Op 14 september was er voor elke geïnteresseerde van de Tie Sha Zhang scholen de kans om nader kennis te maken met het wapen Shuang Jie Gun. In eerdere edities van het Tie Sha Zhang wapenseminar is er aandacht geweest voor de lange stok (Gun) en het kromzwaard (Dao). Dit keer was dus de tweedelige stok aan de beurt.

De Chinese naam is wat onbekender dan de Japanse variant. Daar kennen ze dit wapen als ‘nunchaku’. Een voorkeurswapen van de legende Bruce Lee en zeker de moeite waard om eens nader te beoefenen.[/vc_column_text][uxb_heading text=”Herkomst” type=”h5″ has_line=”false” icon_size=”16″ css_animation=”left-to-right”][vc_column_text]De Sifu’s Chris Daniels en Marc Vossen begonnen de dag met een klein stukje geschiedenis van het wapen. Zo werd gemeld dat de oorsprong van het wapen niet exact te traceren is. Het wapen is bekend bij zowel Chinese als Japanse vechtsporten, zij het met diverse uitvoeringen (bijvoorbeeld touw vs. ketting en rond vs. achthoekig). Zoals vele kung fu wapens  was het van origine nooit bedoeld als wapen, maar als werktuig in de landbouw.[/vc_column_text][uxb_heading text=”Kennismaking” type=”h5″ has_line=”false” icon_size=”16″ css_animation=”left-to-right”][vc_column_text]Na de korte verbale kennismaking werd begonnen met wat basisbewegingen met de Shuang Jie Gun, deze bewegingen werden langzaamaan wat moeilijker gemaakt, om iedereen te laten voelen dat het wapen toch echt niet makkelijk is. Het is een wapen waar je continu je concentratie bij moet houden. Er  was dan ook geregeld een ‘pok’ of een ’tok’ te horen. Soms gevolgd door een ‘ahhh’ of ‘auw!’. Allemaal het gevolg van een tweedelige stok op een elleboog, knie, vingertop of achterhoofd.[/vc_column_text][uxb_heading text=”Vormlopen” type=”h5″ has_line=”false” icon_size=”16″ css_animation=”left-to-right”][vc_column_text]Toen de basisbewegingen gedaan waren, werd het tijd om deze ook toe te gaan passen in een korte vorm. Een speciaal voor deze dag uitgewerkt bewegingspatroon werd door de Sifu’s aangeleerd aan alle aanwezigen. Daarmee werd ook duidelijk dat een basisbeweging al lastig zat was, maar dat wanneer het gecombineerd wordt met klassieke kung fu de moeilijkheidsgraad toch een stuk omhoog gaat. Reden te meer om de komende trainingen het patroon nog eens te herhalen.[/vc_column_text][uxb_heading text=”Toepassing” type=”h5″ has_line=”false” icon_size=”16″ css_animation=”left-to-right”][vc_column_text]Het laatste onderdeel van de twee uur durende seminar, was de zogenoemde ’toepassing’. Wanneer we met het wapen trainen, gebruiken we het nooit op een doel. Ook in je dagelijks leven hoef je het wapen (hopelijk) niet te gebruiken. Reden te meer om eens te ervaren hoe het eigenlijk is als dit wél zou voorkomen. Voor die gelegenheid waren er een aantal kwaadaardige bomen voorzien van kussens (waarvan één boom beschermd werd door een boomknuffelaar). Voor het meer delicate werk waren er ook tafeltennisballetjes opgehangen.

Ook hier bleek dat je eigen veiligheid (de ’tok’ en ‘pok’) veel te maken had met je manier van slaan en hoe je dit opvolgt. Zeer leerzaam! Ook werd merkbaar dat je met het wapen toch wel erg veel pijn kan uitdelen.[/vc_column_text][uxb_heading text=”Al met al…” type=”h5″ has_line=”false” icon_size=”16″ css_animation=”left-to-right”][vc_column_text]Samengevat was het een leerzame dag voor zowel beginners als gevorderden. We zijn benieuwd wie bij het komende TSZ Stijlevenement de vorm laat zien. Blijf dus oefenen! We kijken uit naar een volgend evenement met eenzelfde weerbeeld.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text][fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.694557093959477.1073741827.120883644660161]

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

  1. 20 september 2014 - Beantwoorden

    Haha Arjuna met die pingpongbal XD. T was een leuke dag, allemaal bedankt!