Kung Fu Nijmegen
01

TRAININGSTIJDEN

Elke maandag van 19:00 tot 20:30 Elke woensdag van 19:00 tot 20:30

LOCATIE

Thea Beckmanpad 5, Nijmegen (link)

MEER INFO

06 539 223 87 (Appen? Graag!)

Herbeleef de trainingsdag 2016

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De weergoden waren ons welgezind toen we op 9 juli begonnen met de traditionele afsluiting van het kung fu seizoen; de trainingsdag!

Wederom was gekozen voor de achtertuin van Chris als achtergrond van het strijdtoneel. Even zag het eruit alsof we het tweede deel van de tuin niet zouden kunnen gebruiken aangezien er pas zeer laat gemaaid werd door het slechte weer voorafgaand aan onze trainingsdag. Maar alsof het zo moest zijn, werd daags tevoren toch ook het achterstuk vrijgegeven voor onze kungfu strapatsen.

Met 14 mens sterk was het een stevig bevolkte editie van trainingsdagen; helaas moesten Menno en Thijs afmelden. Gelukkig is er altijd volgend jaar nog een herkansing!

De dag begon met het bekend maken en uitdelen van ‘de verrassing’. Iets wat normaal aan het einde van de dag gebeurt, maar vanwege het item was er nu voor gekozen om dat aan het begin te doen., namelijk een paar mooie Feiyue kung fu schoenen! Deze konden zodoende meteen ingelopen worden. En diegenen die reeds een paar in hun bezit hadden kozen ervoor om hun paar kung fu schoentjes in een andere kleur te krijgen (wit).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Eerste onderdeel van de trainingsdag was een fysiek onderdeel waarbij ons lekker hebben uitgeleefd in het bos in Hüthum: lekker rondje lopen, trappen op en af op alle mogelijke (en onmogelijke) manieren en nog meer zin en onzin.

Na elk onderdeel was er tijd voor een drankje en een tussendoortje, waaronder afschuwelijk lekker koekjes. Andere onderdelen die deze dag aan bod zijn gekomen zijn een voor iedereen uitdagend dierstijlonderdeel, waarbij werd ingezoomd op de tegenbewegingen bij de enigszins bekende dierstanden. Best een pittig onderdeel, omdat de onderlinge afstemming van de bewegingen, afstand en techniek goed moet kloppen wil dit tot uiting komen.

Hierna zijn we met zijn allen gaan lunchen. Maar ook tijdens het verteren van de lunch werd men aan het werk gezet door middel van een puzzel die uiteindelijk ons logo moest opleveren: Robbert had een mooie Mei Hua op het gras gespoten waarin de verschillende onderdelen van ons logo geplaatst moesten worden. Ook dit bleek een lastig klusje, met name de trigrammen waren weerbarstig en bleken wat uitleg nodig te hebben. Deze puzzel was meteen een mooie aanleiding om de verschillende symbolieken en achtergronden van ons MHWX-logo weer eens de revue te laten passeren.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1090″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2959″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Na de puzzel werd het volgende onderdeel uitgelegd, namelijk om met kleine stukjes video die eenieder had gekregen (maar niet allemaal het zelfde stukje) een samenhangend geheel te maken. Deze stukjes samen vormden een deel van de Mei Hua Quan. Wederom erg leuk en leerzaam!

De trainingsonderdelen die ons nog restten vóór de barbecue waren het breken en de meditatie. Breektesten zijn altijd spannend en zeker niet gemakkelijk. Toch is het voor iedereen een heel leuk en vooral leerzaam onderdeel. Diegenen die nu niet erin slaagden iets te breken: no worries, dat komt goed!

We sloten de trainingen af met een mooie zittende meditatie. Een fijne methode om de activiteiten van die dag af te sluiten en weer tot rust te komen, alvorens de barbecue de innerlijke rust aanvult met de nodige nutriënten. De barbecue beviel, net als voorgaande jaren weer er,g goed. Niet alleen vanwege het eten, maar ook zeker vanwege de gezelligheid en de gesprekken die dan op gang komen.

Lekker voldaan terugkijkend op de dag genoot iedereen van de maaltijd en werd er nog lang gezellig nagepraat, gesprongen op de trampoline, oud-hollandsch druiven gespuugd, gefrisbeed en zelfs nog wat gezongen (of varianten hierop: bedankt Theo en Ajuna).

Ik vond het weer een zeer geslaagd evenement en wens iedereen een hele fijne vakantie en hoop iedereen weer te ontmoeten vanaf woensdag 31 augustus! Zoals elk jaar blijft de tip; blijf een beetje in beweging, maar geniet ook zeker van je welverdiende rust![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1057346777680505.1073741833.120883644660161][/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Chris, Arjuna en Robbert

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]