Kung Fu Nijmegen
01

TRAININGSTIJDEN

Elke maandag van 19:00 tot 20:30 Elke woensdag van 19:00 tot 20:30

LOCATIE

Thea Beckmanpad 5, Nijmegen (link)

MEER INFO

06 539 223 87 (Appen? Graag!)

Combi-evenement: Clubkampioenschap Contact en herexamen

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Op 16 maart 2016 was het weer het mooie moment in het jaar, dat er uitgemaakt mocht gaan worden wie zichzelf clubkampioen mocht gaan noemen op het gebied van semi-contact sparring.  Het evenement kende echter een mooie toevoeging, doordat Theo Anema middels een herexamen mocht proberen zijn 6e tuan in de wacht te slepen. Hieronder een verslag van beide evenementen.[/vc_column_text][uxb_heading text=”Clubkampioenschap Contact” type=”h4″ has_line=”true” icon_size=”16″ css_animation=”left-to-right”][vc_column_text]Zoals elk jaar was de systematiek voor de wedstrijdindeling weer net even wat anders dan voorgaande jaren. Dit jaar werd er gekozen voor een zogenoemde ‘halve competitie’, waardoor alle acht deelnemers één keer tegenover elkaar kwamen te staan. In onderstaande lijst missen overigens twee namen, die de afgelopen jaren altijd van de partij waren als deelnemer; Arjuna en Robbert. Deze twee heren mochten de vorige editie voor de laatste keer meedoen, na het halen van hun zwarte band.

De deelnemerslijst was zodoende als volgt:

 • Ajuna
 • Dionne
 • Annabel
 • Menno
 • Thijs
 • Michiel
 • Theo
 • Fabio

Door deze opzet kon iedereen in deze fase van de wedstrijd genieten van maar liefst 28 partijtjes. Goed voor de ervaring en een fijne methode om er lekker in te komen.[/vc_column_text][vc_column_text]Het gaat wat ver om alle partijtjes apart te beschrijven, mede omdat dit prachtige artikel leesbaar moet blijven. Voor een enkeling is er het plezier om middels de gedetailleerde beeldvastlegging van Arjuna, inclusief matig commentaar, de wedstrijd opnieuw te beleven. Na een aantal (28 om precies te zijn) intensieve en mooie partijtjes, waren de eerste drie plaatsen in de poule bekend:

 1. Fabio
 2. Theo
 3. Menno

(Tip voor volgend jaar is dan ook om je naam aan te passen naar iets wat eindigt op een ‘o’. Daarmee stijgt de kans dat je in de prijzen valt aanzienlijk.)

Hoewel iedereen nu dacht dat de wedstrijd er nu op zat, werd het maanden eerder uitgedachte plan voor deze sparringwedstrijd nu pas volledig tot uitvoering gebracht. De top 3 mocht zichzelf nogmaals in het zweet werken voor de titel Clubkampioen Contact 2016. De partijtjes waren mooi, intensief en gecontroleerd uitgevoerd, waarvoor uiteraard de complimenten aan een ieder!

Menno moest in deze finale het onderspit delven tegen de meer ervaren Fabio en Theo. Hij werd derde. Gezien de periode dat hij bij ons traint een prachtprestatie. Fabio leek er in zijn partij tegen Theo lang met de winst van door te gaan, maar zijn 2-0 voorsprong werd uiteindelijk door ik-heb-een-elastiek-in-mijn-rechterbeen-Theo vakkundig omgezet naar een 2-3 achterstand. De uitslag van de finale werd dan ook:

 1. Theo
 2. Fabio
 3. Menno

(Ook hier is om de een of andere manier een trend te ontdekken in de laatste letter in je naam en het feit dat je in de top 3 eindigt. Heel vreemd.)

Hoe dan ook; Theo mag zich verdiend Clubkampioen Contact 2016 noemen! Gefeliciteerd!!

Voor het eerst tijdens dit evenement werd er ook een prijs gegeven voor de mooiste sparringstijl. De keuze voor de winnaar van deze prijs behoefde weinig discussie; Dionne heeft deze prijs met verve gewonnen. Haar stijl was sierlijk, gecontroleerd en toch effectief. Mooi gedaan en ontzettend bedankt dat je hiermee laat blijken dat je naam ook op een ‘e’ mag eindigen. Gefeliciteerd!!

Overigens verdient iedereen een felicitatie voor de mooie partijtjes die we hebben mogen aanschouwen. In het bijzonder vragen we nog even aandacht voor Thijs, Menno en Michiel. Ze trainen allen pas kort bij ons en hebben geen moment getwijfeld om mee te doen met de wedstrijd. Door vervolgens ook nog eens gecontroleerd en geconcentreerd te sparren verdienen jullie ook met recht een compliment. Erg tof dat jullie mee deden![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][uxb_heading text=”Examen Theo Anema” type=”h4″ has_line=”true” icon_size=”16″ css_animation=”left-to-right”][vc_column_text]MAAR WACHT! We zijn nog niet klaar. Of in elk geval…Theo was nog niet klaar. In oktober 2015 mocht Theo op voor zijn 6e tuan in Lanaken. In die bewuste maand van dat bewuste jaar was het niveau tijdens het bewuste examen niet voldoende om hem te laten slagen voor zijn 6e tuan. Iets waarvoor hij zich mocht revancheren na de sparringwedstrijd (zie hierboven).

Het examen duurde minder lang dan normaal, omdat Theo in oktober al  had laten zien dat hij een aantal onderdelen goed beheerste. Tijdens deze hertoetsing, werden door Sifu’s Chris en Marc daarom enkel de zaken gevraagd die in oktober 2015 onvoldoende gescoord hadden.

Door een lange Ma Bu te doorstaan, zijn vormen te lopen (en te benoemen), hand- en combinatietechnieken uit te voeren en een stuk wapensparring te laten zien, wist Theo zijn avond compleet te maken. Hij slaagde namelijk voor zijn 6e tuan. Ook hiervoor natuurlijk de hartelijke en welverdiende felicitaties![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 1. 17 maart 2016 - Beantwoorden

  Hartstikke leuk artikel!

 2. 17 maart 2016 - Beantwoorden

  Gefeliciteerd met je mooie prijs als clubkampioen contact, maar nog mooier (vind ik 😀 ) is het behalen van je 6e tuan. Daar mag je trots op zijn! Ga zo door in je kung fu beoefening!

  • 17 maart 2016 - Beantwoorden

   @Alex (Qiúlóng Kung fu)

   Ik sluit me volledig aan bij Alex. Je volgende niveau behalen is een mooi motivatiemoment om dingen te verbeteren, nieuwe dingen te leren en je kung fu beoefening en beleving naar een hoger niveau te tillen. Geniet van je titel en het halen van je 6e tuan!

 3. 18 maart 2016 - Beantwoorden

  Proficiat met de titel en het behalen van de 6e tuan !!!