Kung Fu Nijmegen
01

TRAININGSTIJDEN

Elke maandag van 19:00 tot 20:30 Elke woensdag van 19:00 tot 20:30

LOCATIE

Thea Beckmanpad 5, Nijmegen (link)

MEER INFO

info@kungfunijmegen.nl
06 539 223 87 (appen mag ook)

Clubkampioenschap Contact 2013

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Op vrijdag 29 maart 2013 vond ons evenementje plaats waarin uitgemaakt werd wie zich dit jaar clubkampioen sparring mag noemen. Om het een stukje laagdrempeliger te maken is er dit jaar gewerkt met 2 categorieën: een B categorie voor de iets minder ervaren leerlingen en een A categorie voor de ervaren rotten!

In B zaten:

  • Tim
  • Ravi
  • Lars
  • Annabel

In A waren ingedeeld:

  • Theo
  • Mario
  • Juul
  • Arjuna
  • Robbert

Omdat de aantallen klein waren hebben we een poule systeem gehanteerd voor beide categorieën waardoor iedereen meerdere partijen kon sparren!

In de categorie B waar Annabel als enige meisje deelnam viel vooral Ravi op door zijn felheid die wij nog niet van hem kenden. Ook Tim wist het spelletje goed te spelen maar vooral ook goed aan te passen aan zijn tegenstander. Goed gedaan!!

In deze categorie wist uiteindelijk Ravi de eerste plaats te bereiken, gevolgd door Tim op de tweede plek. Ook Lars behaalde het erepodium met een derde plaats!

In de gevorderden categorie lagen de kwaliteiten niet ver uit elkaar. Er werd fel gestreden en de verschillen waren vaak klein. Echter Arjuna en Robbert domineerden deze klasse toch wel duidelijk en waren vrijdag zeer aan elkaar gewaagd, hetgeen ook wel bleek uit de score van hun onderlinge sparpartij (4-4). Uiteindelijk moest een punten telling van plussen en minnen de uiteindelijke winnaar bepalen: Robbert werd nipt eerste, Arjuna tweede en Theo een verdiende derde.

Het kampioenschap werd uiteindelijk bepaald door de winnaars van beide klassen tegen elkaar te laten vechten:

Robbert-Ravi was een mooie partij waar Robbert zeer netjes liet zien dat hij de kneepjes van het sparren aardig onder de knie heeft. Maar niet onvermeld mag blijven dat Ravi zich knap heeft geweerd en toch nog 2 punten wist te scoren; eindscore 4-2!!

Dus Robbert is de clubkampioen Sparring voor 2013. Gefeliciteerd!!!!

Hopelijk heeft deze wedstrijd en de opzet ervan een grotere opkomst tot gevolg voor de komende evenementen!!

 

Een woord van dank nog aan Marc uit Maastricht, Wouter uit Arnhem en natuurlijk de Spaanse delegatie die zorgde voor de tijd en punten! Grazias![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]