Nieuws

Lees hier de nieuwsberichten van kung fu school Mei Hua Wu Xiao uit Nijmegen. Je kan hier verslagen terug vinden van evenementen en examens, maar ook aankondigingen en mededelingen over trainingen.


Laden

Chris goes Shaolin, update 1

Iedereen kijkt natuurlijk al dagen uit naar de eerste update van de reis van Chris naar Shaolin en, niet geheel onbelangrijk, het kung fu walhalla Dengfeng!

Het zal iedereen deugd doen dat onze Sifu nog altijd in goede gezondheid in het verre oosten is. Dit heeft hij onder meer voor elkaar gekregen door in Beijing een stukje te fietsen en een wedstrijdje ‘trap op rennen’ tegen een lokale expert. Daar gaan we althans van uit, want de uitdager won (nipt, naar zeggen van Chris). De verhalen over Beijing zal hij vast in geuren en kleuren vertellen op 31 augustus, als de eerste training weer begint. Toch willen we jullie zijn eerste reactie niet onthouden:

Mijn God! Al zeker duizend nieuwe indrukken opgedaan! GEWELDIG!!

Chris

Na zijn eerste kennismaking met de Chinese cultuur en de trip naar de Grote Muur, was het alweer tijd om de reis naar Dengfeng te wagen. Ook daar is hij heelhuids aangekomen en heeft Chris al mogen genieten van zijn eerste trainingen. Onze Sifu heeft inmiddels mogen proeven (erg) vroeg opstaan, pittige warming-ups, powerstretching, de basisstanden van Mei Hua Quan en harding. Over dat laatste onderwerp kunnen we ons blijkbaar aardig meten, maar de basisstanden van Mei Hua Quan bleken nog best uitdagend.

Omdat Chris vooral traint met westerse trainingsgenoten en er dus vrij veel interactie ontstaat, wordt hem zelf ook nog wel eens om wat kennisdeling gevraagd (door de leerlingen). Chris is zelf aardig te spreken over de kunde van zijn sifu daar, waarschijnlijk ook omdat deze ook goed is in naaien.

De volgende update hopen we je meer te kunnen vertellen over wat Chris qua kung fu allemaal doet en leert! Check de foto’s hieronder voor een visuele ondersteuning van bovenstaand verhaal!

OAuthException: (#200) Missing Permissions

1 reactie

Laat een reactie achter

Moment...