Trainingen


Bekijk een training:

Trainingtijden

  • Maandagen: 19.00 – 20.30 (Reguliere training)
  • Woensdagen: 19.00 – 20.00 (Reguliere training)
  • Woensdagen: 20.00 – 21.00 (Gevorderden training)

Contributie per maand: €30,-

Download het Trainingsschema om te zien op welke onderdelen we per dag in de maand trainen.

De twee uur durende trainingen worden over het algemeen wat drukker bezocht (gemiddeld rond de 20 leden) dan de trainingen die een uur duren. De bezetting en het verschil in trainingstijd (woensdag 1 uur tegenover 2 uur op vrijdag) maken dat de trainingen elk een eigen karakter en invulling kennen. Een aantal leerlingen krijgt op woensdag van 18.00 tot 19.00 extra training (op uitnodiging). Het betreft hier een selecte groep die qua beoefeningsniveau en inzet gevorderd zijn t.o.v de rest van de groep.

De trainingen zijn telkens op een vergelijkbare manier opgebouwd met wisselende accenten; er wordt meestal begonnen met een warming up waarbij ook kracht en lenigheid aan bod komen. Na deze onderdelen wordt er een keuze gemaakt uit verschillende mogelijke onderdelen (o.a. klassieke standen, dierstanden, wapentraining, partneroefeningen, sparring, doeltraining, harding). De training is voor beginners en gevorderden deels gedifferentieerd van opzet. Met name bij klassieke kung fu technieken wordt vaak onderscheid gemaakt in niveaus met betrekking tot de technieken.

Binnen de school gelden er kledingvoorschriften waar leden zich aan dienen te houden. Er geldt als voorschrift een zwarte broek, een zwart t-shirt met schoollogo en een rode band. Voor beginners bestaat echter niet de noodzaak om meteen het schooltenue aan te schaffen. Een losse broek en t-shirt zijn uitstekend om mee te beginnen. Schoenen zijn niet nodig omdat op blote voeten wordt getraind.

Moment...