<span>Sifu</span> Chris Daniels

Sifu Chris Daniels

11e Tuan

Trainer en oprichter van de school Mei Hua Wu Xiao is Sifu Chris Daniels.

Hij traint kung fu sinds 1985. Hij begon zijn training in kung fu bij Peter van St. Fiet in Maastricht. Deze training leidde in 1995 tot het behalen van de 8e tuan (zwarte band). In ditzelfde jaar behaalde Chris zijn 9e tuan (eerste trainersgraad) en begon hij zijn eigen trainingsgroep in Nijmegen. In april 2001 behaalde Chris de 10e tuan (eerste meestergraad; sifu). In oktober 2011 bereikte hij de 11e tuan toen hij zijn eerste leerling op zwarte band niveau afleverde.

Het trainerschap neemt voor Chris een belangrijke plaats in zijn leven in. Het lesgeven beviel hem zo goed dat hij er ook zijn beroep van heeft gemaakt: hij werkt als docent bedrijfseconomie in het HBO. Op deze zelfde onderwijsinstelling laat hij studenten ook geregeld kennis maken met kung fu middels kennismakingslessen. Als sifu draagt hij zijn kennis sinds kort ook over aan de volgende generatie; zijn dochter traint tegenwoordig ook mee.

Tijdens zijn carrière als trainer heeft hij inmiddels drie leden afgeleverd op het achtste niveau (zwarte band), te weten:

Chris traint met diverse wapens waaronder: Shuang jie gun (a.k.a. nunchaku), qiang (speer), Jian (rechte tai chi zwaard), sai en Gun (lange wapenstok). Een geliefd trainingsinstrument van hem is de mook yan yoong (Mandarijn: mu ren zhuang, ofwel ‘wooden dummy’), veel gebruikt binnen de kung fu stijl Wing Chun, waarop basistechnieken voor het gevecht op korte afstand getraind worden.

Moment...