De school Mei Hua Wu Xiao


Mei Hua Wu Xiao

De school bestaat sinds 1995 en is aanvankelijk gevoerd onder de naam Tueh Ming Sin Kung, wat staat voor de kunst van de dodelijke waaier. Deze kung fu stijl, in het chinees ‘Sin Quan’ genoemd, ligt ten grondslag aan de manier waarop wij momenteel kung fu trainen.

Met ingang van 30 augustus 2006 is de naam van de school Mei Hua Wu Xiao geworden. Dit betekent vrij vertaald “kung fu school van de pruimenbloesem”. ‘Mei Hua’ (kantonees ‘Mui Fah’) betekent pruimenbloesem, ‘Wu Xiao’ betekent kung fu school.

De school kent een intensief samenwerkingsverband met de school Qìúlóng Kung Fu uit Lanaken (BE). Dit samenwerkingsverband heeft de naam Tie Sha Zhang (‘Iron Palm’) gekregen en omvat gezamenlijke trainingen, wedstrijden, examens en seminars.

Het logo

In het logo van de school zijn verschillende elementen opgenomen die ieder een eigen betekenis kennen. Het Yin Yang logo in het midden staat voor tegengestelde principes of krachten die elkaar aanvullen. Het één kan daarbij niet zonder het ander. Voordat je kracht zet gaat er een moment van ontspanning vooraf. Voordat je een beweging naar voren maakt, maak je een beweging naar achteren.

Om het Yin Yang logo worden 8 verschillende vormen afgebeeld, de zogenaamde trigrammen van I Tjing. Elk trigram is een wereld op zich met elementen die de wereld vormgeven. Lees hier alles over de trigrammen.

De vijf dieren staan voor de vijf basis dierstijlen die worden beoefend binnen de school. Achtereenvolgens worden technieken geleerd van de draak, tijger, kraanvogel, slang en panter.

De  bloem staat voor de pruimenbloesem. Deze staat voor onuitputtelijke kracht omdat zij zelfs in de winter bloeit.

De trainingslocatie

Vanaf 6 januari 2020 is de school verhuisd van locatie! Na ruim 20 jaren in de gymzaal aan Leuvensbroek te hebben getraind, zal de locatie nu worden: de gymzaal aan de Florence Nightingalestraat 4, Nijmegen. Aan de buitenkant van de zaal is niet af te leiden welke schone kunsten worden beoefend; dus kom vooral binnen en ervaar wat kung fu voor jou kan betekenen!

De leden van de school zijn zeer divers qua achtergrond en leeftijd. Aangezien er in principe geen onderscheid gemaakt wordt tussen de lesstof voor de verschillende leerlingen geldt er voor de senioren groep een minimum leeftijd van 12 jaar. Wanneer leerlingen jonger zijn dan 12 jaar is gebleken dat het vaak moeilijk is om de oefeningen fysiek vol te houden; maar ook met betrekking tot de mentale aspecten is het bevorderlijk om een bepaalde rijpheid te hebben bereikt.

Voor geïnteresseerden in de omgeving van Den Bosch heeft Mei Hua Wu Xiao ook daar een trainingsgroep opgericht. Onder leiding van Arjuna Bosch worden daar de trainingen verzorgd. Kijk voor meer informatie op de website van kung fu Den Bosch.Moment...